Agilitya Lhasa apson kanssa

Rotuna Lhasa apso soveltuu hyvin rakenteensa ja luonteensa puolesta agilityn harrastamisen pariin. Rodulle ominainen pitkä turkkikaan ei ole este. Agilityn parissa turkki joutuu kovalle koetukselle etenkin, kun harrastetaan ulkona hiekkakentällä. Turkkia on huollettava säännöllisesti sen kauniina pysymiseksi.

Linnanherran kennelissä apsojen kanssa harrastamiseen kuuluu näyttelytoiminta sekä kesäisin aktiivisesti agility. Molemmat koirani omaavat pirteän ja hyvän luonteen, jotka ovat eduksi kyseisten harrastusten parissa. Käyn treenaamassa koirieni kanssa kaksi kertaa viikossa TuuKKin agilitykentällä Tuusulassa. Harrastuksen parissa olemme viihtyneet jo kuuden vuoden ajan.
 Kuvat: Katja Nieminen

 

On todella palkitsevaa, kun yhteistyömme koirieni kanssa radalla toimii. On myös ilo huomata, kuinka koirani nauttivat tästä vauhdikkaasta harrastuksesta. Niinpä meillä aina odotetaankin kovasti treenipäivää.

Agility on suosittu harrastusmuoto ja valitettavaa on, ettei kaikille haluaville ole mahdollista järjestää harrastuspaikkaa. Monella seuralla on tapana järjestää agilityn alkeiskurssin karsintakoe. Sillä katsotaan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja motivaatiota. Myös koiran luonteeseen kiinnitetään huomiota, kuinka se tulee toimeen toisten koirien kanssa.

Agility on hyvää ja terapeuttistakin vastapainoa näyttelytoiminnalle. Se on myös mitä mahtavin tapa pitää koiran yleiskunto ja lihakset hyvässä kunnossa. Harrastus on myös hyvä liikuntamuoto ohjaajaa ajatellen. Voin suositella tätä vauhdikasta harrastusmuotoa myös pitkäturkkisten koirien omistajille.

Tanja Vallius